til forsiden for tegnefestival

Årets Tegne-Ninja

Måske den fornemmeste pris ved Danmarksmesterskaberne i tegning?

Som deltager i Årets Tegne-Ninja skal du konkurrere i flere forskellige tegne discipliner. Afhængig af alder dyster du inden for 5 eller 7 discipliner i løbet af bare en dag. Det er selvfølgelig anderledes og mere krævende end at stille op i én disciplin, men det er stadig sjovt.

Hvis du vil deltage i denne disciplin, skal du gøre følgende:

De 9-13 årige:
Du skal tegne hjemmeopgaverne til 5 discipliner og sende dem ind i samme kuvert. Tegn med tape kan sendes som foto pr. mail. Disciplinerne er: Tegnecollage, Tegn som DU vil, Tegn med Cirkler og Ovaler, Tegn med Tape og Comics - en tegnet stribe.

Herunder finder du hjemmeopgaverne til: Tegn med Tape, Tegnecollage, Tegn med cirkler og ovaler, Comics - en tegnet stribe. Findes opgaven ikke herunder, skal du kigge i menupunkterne med de forskellige discipliner.

De 14-17 årige:
Du skal tegne hjemmeopgaverne til 7 discipliner og sende dem ind i samme kuvert. Tegn med tape kan sendes som foto pr. mail. Disciplinerne er: Tegnecollage, Tegn som DU vil, Tegn med Cirkler og Ovaler, Tegn med Tape, Klassisk Tegning, Tegn med ord og Comics - en tegnet stribe.

Herunder finder du hjemmeopgaverne til: Tegn med Tape, Tegn med ord, Tegnecollage, Tegn med cirkler og ovaler, Comics - en tegnet stribe. Findes opgaven ikke herunder, skal du kigge i menupunkterne med de forskellige discipliner.

Der udtages 4 deltagere pr. aldersgruppe, og der kåres en samlet vinder i hver gruppe.Tegn med tape
Det er sejt, sjovt og anderledes.

Du skal lave en tegning med malertape med inspiration i fotoet nedenfor. På tegningen skal der være en ARKITEKT LAMPE eller dele af den. Teksten: KONTOR, skal også skrives på tegningen. Du har 20 min. til opgaven.

Lav tegningen med malertape i stor størrelse, på en væg, en dør eller lign. Tag derefter et foto af dit værk, og send det ind til os på mail. Mailadressen står på din tilmeldingsblanket. Husk at angive størrelsen på din tapetegning.

Du kan finde gode råd på Tegneskolen, se under Tegn med Tape, opgave 2. Eller se fotoeksempler fra DM i Tegning 2013.

Når vi vurderer din tegning, ser vi på dine generelle evner som tegner, tegningens komposition og om du formår at arbejde grafisk interessant.

Varighed:
20 min.

Disciplinen er kun for dem, der stiller op i Tegne-Ninja (begge aldersgrupper).
Print evt. fotoet ud når du skal tegne.Tegn med ord
At tegne med ord er noget andet end en almindelig tegning. Ofte vil resultatet blive et udtryk, der kan bruges på en plakat.

Hvis du vil stille op i denne disciplin, skal du gøre følgende:

Du skal tegne ud fra fotoet af en BLOMST kun med ordet: SVESKE. Det skal være tydeligt hvilket foto du har arbejdet ud fra, men du har nu vide rammer for en fortolkning. Det er ordet SVESKE, der skal skabe tegningen, men der må godt være enkelte skitsestreger på tegningen. Brug gerne forskellige størrelser af ordet og måske forskellige skrifttyper. Det er nemmest at tegne opgaven med en ikke alt for spids blyant. Du har 20 min. til din tegning, og den skal være lavet udelukkende med sort på hvid baggrund.

Du kan finde gode råd på Tegneskolen, se under Tegn med ord.

Når vi vurderer din tegning, ser vi mest på om du formår at arbejde grafisk interessant, og IKKE på om din tegninger er en klassisk gengivelse af motivet.

Varighed: 20 min.

Disciplinen er kun for dem, der stiller op i Tegne-Ninja i aldersgruppen 14-17 år.


Tegn med cirkler og ovaler
Her skal du være god til at tegne form, for selvom papiret er fladt, behøver det du tegner jo ikke være det.Hvis du vil deltage i denne disciplin, skal du gøre følgende:

Du skal tegne efter det foto, der passer til din aldersgruppe, og udelukkende ved brug af cirkler og ovaler.

Du kan finde gode råd på Tegneskolen, se under Cirkel og Ovaler.Tegnes af de 9-13 årige.
Tegnes af de 14-17 årige.

Når din tegning bliver vurderet, ser vi på dine generelle evner som tegner, og om du har en fornemmelse for formen i motivet.

Varighed:
4 min.

Disciplinen er kun for dem, der stiller op i Tegne-Ninja (begge aldersgrupper).Tegn som du vil
Beskrivelsen af denne hjemmeopgave læses under menupunktet Tegn som du vil. I Tegne-Ninja løses disciplinen af begge aldersgrupper.Comics - en tegnet stribe
Er du god til at fortælle en historie og er du god til at tegne? Årets DM i Tegning sætter med en helt ny disciplin ekstra fokus på Comics og fortællende tegninger.

Hvis du vil stille op i denne disciplin, skal du gøre følgende:

Du skal lave en stribe, hvor du bruger følgende tekst: FRI SOM EN FUGL. Teksten skal placeres enten i en taleboble, eller andre steder - i eller lige under din stribe.

Du skal tegne på A4 papir, og bestemmer selv, hvordan du bruger papiret. Du skal tegne i én til tre paneler eller billedrammer. Du må godt tegne din stribe i ét panel på papiret, men du må også arbejde med flere paneler i din komposition. Du må tegne med: Blyant, akvarel, tusch eller farveblyanter. Du må arbejde i sort/hvid eller farve.

Ud over din færdige stribe skal du indsende et ark med skitser. Her vil vi gerne se, hvordan du arbejder dig frem imod det endelige resultat.

Når vi vurderer din færdige stribe, ser vi ikke kun på om du er en god tegner, men også om du er i stand til at fortælle en god historie.

Du har et lysbord til rådighed, hvis du når til live-konkurrencerne.

Få inspiration ved at søge på Google: Comics, tegneserie og striber .

Varighed:
34 min.


Tegnecollage
En slags tegnet collage, hvor du skal placere mange motiver på samme papir.

Hvis du vil stille op i denne disciplin, skal du gøre følgende:

På et og samme papir skal du tegne efter de tre forskellige fotos, som vises nederst på siden. Du behøver ikke tegne alt på hvert foto. Du har 80 sek. til at tegne fra hvert foto, i alt 4 min. til din tegning.

Du kan finde gode råd på Tegneskolen, se under Fladespænding og Tegnecollage.

Når din tegning bliver vurderet, ser vi på dine generelle evner som tegner. Desuden ser vi på, hvordan kompositionen er i din tegning.

Varighed:
80 sek. pr. motiv
4 min. i alt

Disciplinen er kun for dem, der stiller op i Tegne-Ninja (begge aldersgrupper).TEGN SOM DU VIL

MINECRAFT

CHARACTERS ESSENCE OF ANIMAL

KLASSISK TEGNING

ÅRETS TEGNE NINJA

TEGNECOLLAGE

ANIMATION LIVE

FACEBOOK

PERLEPLADER