til forsiden for tegnefestival

Klassisk tegning

Med klassisk tegning er der endelig en disciplin, hvor det du tegner faktisk skal forestille det du tegner efter. At tegne en klassisk tegning tager tid og kræver tålmodighed.

Hvis du vil stille op i denne disciplin, skal du gøre følgende:

Du skal tegne efter fotoet herunder af en klassisk skulptur. Du har 60 min. til din tegning. Papirstørrelsen skal være A3, og du skal tegne på hvidt eller creme-farvet papir. Du må tegne med blyant, kul eller kridt. Du må tegne i alle farver, men stadig i den klassiske tegnetradition - se de øverste billeder nedenunder. Derudover må du bruge viskelæder, stub og knet gummi.Download fotoet inden du tegnerFå inspiration ved at søge på Google: Classic drawings sculpture. Desuden finder du gode råd på Tegneskolen, se under Klassisk Tegning.

Når vi vurderer din tegning, ser vi på dine generelle evner til at tegne klassisk tegning. Og at din tegning har de rigtig proportioner, er placeret interessant på papiret, samt at lys og skygge er korrekt.

Hvis du bliver udtaget, skal du tegne efter en rigtig klassisk skulptur. Hvis du vil øge dine vinderchancer, er det om at komme ud på museerne og tegne efter en rigtig skulptur.

Varighed: 60 min.

Disciplinen er for de 14-17 årige.
Der udvælges 10 deltagere. Når du er til DM i Tegning er der en semifinale, hvor de 10 deltageres bliver bedømt på deres uploadede tegning, hvorefter 4 deltagere skal dyste LIVE. Der kåres én Danmarksmester.


Disciplinen er desuden en Tegne-Ninja disciplin for de 14-17 årige.prikkerNU MÅ DU TEGNE MED FARVER!!!TEGN SOM DU VIL

MINECRAFT

CHARACTERS ESSENCE OF ANIMAL

KLASSISK TEGNING

ÅRETS TEGNE NINJA

TEGNECOLLAGE

ANIMATION LIVE

FACEBOOK

PERLEPLADER